پیاز

پیاز افزایش دهنده قدرت تفکر

( خواص خوراکیها )

پیاز افزایش دهنده قدرت تفکر

پیاز مشابه سیر است و دارای بسیاری از ریز مغذی‌هاست که برای بدن بسیار ضروری است از جمله ویتامین C، کلسیم و املاحی مانند منیزیم، پتاسیم، فسفر، گوگرد و اسید فولیک، مقدار کمی آهن، مس، روی و ویتامین‌های گروه B نیز در پیاز موجود است.
گوگرد موجود در پیاز برای ضد عفونی کردن خون، شش‌ها و برطرف کردن آسم، ورم گلو و برونشیت موثر است. موجب تقویت غده اشکی و گوارشی می‌شود. دارای آنتی بیوتیک است که خون و مجاری تنفسی را ضد عفونی می‌کند.
پیاز از بیماری‌های قندی، کلیوی، مثانه، ورم ساقها، پروستات و رماتیسم مفصلی جلوگیری می‌کند .آرامبخش است و پایین آورنده فشار خون و کاهش دهنده چربی خون است و در پیشگیری و درمان تصلب شرائین، پایین آوردن قند خون تاثیر دارد. اشتهاآور است و در رفع سنگ‌های مجاری صفراوی، درمان اختلالات روده، درمان التهاب مجاری ادراری، درمان عفونت مثانه، تسکین سرفه و درمان سرماخوردگی مفید است.
پیاز برای افرادی که دچار بی‌‌خوابی هستند، مفید است.برای جلوگیری از خون دماغ می‌توان چند قطره سرکه را روی پیاز رنده شده ریخت و آب آن را در بینی چکاند، تا از خونریزی جلوگیری کند.
اثر پیاز روی بیماری‌های قلبی بسیار مفید است و در افرادی که احتمال بروز بیماری‌های قلبی و عروقی زیاد است مثل افراد بزرگسال اگر نصف پیاز را در روز مصرف کنند، ۲۰ تا ۳۰درصد کلسترول بد خون را کاهش داده و کلسترول خوب خون را افزایش می‌دهد.
پیاز باعث کاهش فشار خون و تنظیم کننده قند خون گزارش شده است. خصوصیات آنتی بیوتیک دارد و تعداد زیادی از بیماری‌های عفونی و بیماری‌زا با مصرف پیاز از بین می‌رود. برای سرماخوردگی و کاهش سرفه نیز بسیار مفید است .
پیاز به دلیل ترکیبات گوگردی که دارا است، می‌تواند از ایجاد سلول‌هایی که با تغییر شکل خود سبب بروز سرطان می‌شوند جلوگیری کند.برای رشد مو موثر است در درمان یبوست، میگرن، چاقی، پروستات، بواسیر، یرقان، ورم گلو، پیاز موثر است.
پیاز دارای خاصیت ضد التهابی است و می‌تواند علائم التهاب مثل درد، تورم، آرتروزها و دردهای نواحی مختلف را تسکین دهد.آلرژی‌ها و آسم و بیمار‌ی‌های دستگاه تنفسی با مصرف پیاز کاهش پیدا می‌کند. سیر و پیاز هر دو آنزیم‌‌هایی که التهاب را ایجاد کند مهار می‌کنند.
اثر ضد التهابی پیاز به دلیل ویتامین C و ایزونیوسیانیدها موجود در آن است که خاصیت مبارزه با التهاب را دارد. در رابطه با کلسترول و تری‌گلیسرید و بیماری‌های التهابی را کاهش دهد. آرامبخش است و به دلیل وجود انواع ویتامین‌های گروه B و B1 و B2‌می‌توانند آرام بخش باشد.
پیازهایی که جوانه زده است را خریداری نکنید و پیاز را باید در مکان‌هایی قرار دهیم که نورشان کم و تاریک است. پیاز زود از بین می‌رود. همچنین در صورتی که پیاز را به صورت وارونه قرار دهیم که ریشه‌اش به سمت بالا باشد بهتر حفظ می شود. همچنین استفاده از پیاز به عنوان طعم دهنده هم کاربرد دارد و بوی انواع گوشت و ماهی را کاهش می‌دهد.
( مرتضی صفوی – متخصص تغذیه )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.