گوشت قرمز

مختصری درباره خواص گوشت حیوانات

( خواص خوراکیها )

مختصری دربارهخواص گوشت حیوانات

کبوتر: کلسیم گوشت کبوتر نسبت به دیگر پرندگان بیشتر است به این علت براى کودکان و رشد و نمو آنان مفید بوده و چربى آن کم است.

بره: براى معده هاى معتدل مفید بوده خونى معتدل تولید مى کند.

گوساله : بهتر از گاو و بز و میش بوده هرچه جوان تر باشد بهتر است و گوشت گوساله و گاو محرک خوبى براى ترشحات دستگاه گوارش به ویژه معده است.

گاو: براى صفراوى ها مفید است براى سودایى ها مضر که مصلح آن زنجبیل و فلفل است. سرد مزاجها بهتر است آن را با فلفل و سیر بخورند.

مرغ: براى بدن مفید است مسبب فعالیت کلیه ها وتقویت عضلات قلب مى شود. براى بیماران قلبى غذاى خوبى بوده وتا حدى به درمان آنان کمک مى کند.
قابل توجه اینکه بیمارانى که نقرس دارند نباید بیش از سه بار در هفته گوشت مرغ بخورند.

بز : معتدل است اگر بریان شده آن را بخورید قولنج مى دهد. خوردن گوشت بز مکروه است.

بوقلمون : در تقویت اعصاب و فشار خون مؤثر است. تنظیم کننده اعصاب ونیروى فکرى بوده ودر دوران نقاهت مفید است.

غاز : مقوى ودرمان کننده مسلولان و افراد ضعیف است در دوران نقاهت پس از یک بیمارى عفونى به خوبى در ترمیم ضعف سلولها و تأمین انرژى مورد نیاز بدن کمک مى کند.

میش : مکروه بوده وخون بد تولید مى کند.

مرغابى : در درمان ضعف اعصاب مؤثر بوده و در مواردى که شخص به علتى لاغر شده باشد و به ویژه در معلولان و افراد ضعیف و کسانى که فشار خون کم دارند بسیار مفید است.

کبک : براى همه از کودک خردسال تا شخص سالمند مفید است. کمتر اسید اوریک تولید مى کند. فعالیت کلیه ها را زیاد و به دفع سموم بدن کمک مى کند. وجود مقدار زیادى مواد معدنى در گوشت کبک نشان دهنده ارزش حیاتى این حیوان است. مقدار پتاسیم آن زیاد بوده و همچنین کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن ومقدار کمى گوگرد مورد نیاز بدن را تأمین مى کند.
وزگاری گوشت شترمرغ فقط در آفریقای جنوبی مورد استفاده قرار می‌گرفت اما پس از مدتی رستوران‌ها و کارشناسان تغذیه در اروپا نیز از این گوشت استقبال کردند و به عنوان گوشتی درجه یک محسوب شد. امروزه پرورش دهندگان شترمرغ تلاش می‌کنند تا با تولید و عرضه گوشت این پرنده، جوابگوی بازار تقاضایی باشند که به خوبی از فواید این گوشت کم‌چرب آگاه است.
اگر چه در ایران حدود هفت سال است که این صنعت رونق گرفته اما هنوز خیلی از افراد درباره گوشت شترمرغ اطلاعات و شناخت کافی ندارند. پس وظیفه کارشناسان دامپروری و علوم تغذیه است تا با اطلاع‌رسانی صحیح و فرهنگ‌سازی برای مصرف این گوشت، ویژگی‌های منحصر به فرد آن را به خانواده‌ها معرفی کنند.

گوشت ها

گوشت قرمز کم چرب
شترمرغ: گوشت ‌شترمرغ در مقایسه با گوشت مرغ و گاو، از کلسترول و چربی کمتری برخوردار است در حالی که پروتئینی درحد مطلوب، رنگی قرمز و طعمی شبیه گوشت گوساله دارد.
مواد معدنی گوشت شترمرغ در حد مناسبی ارزیابی می‌شود، به طوری که در آنالیز آن کلسیم و آهن به مقدار لازم و مطلوب وجود دارد. میزان کم‌سدیم در گوشت شترمرغ نیز یکی دیگر از مزایای این نوع گوشت است که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. گوشت شترمرغ به دلیل داشتن کالری و چربی کم برای بیماران قلبی و عروقی و افرادی که نمی‌خواهند اضافه وزن داشته باشند، غذای رژیمی خوبی است.
در مقایسه با انواع گوشت باید گفت که تمام گزینه‌های منفی گوشت گاو در گوشت شترمرغ به صورت مثبت وجود دارد. هم‌چنین میزان مطلوب اسیدهای چرب غیراشباع و امگا ۳ در گوشت شترمرغ به عنوان دو فاکتور مثبت به حساب می‌آیند.
اسیدهای چرب اشباع نشده، لیپوپروتئین‌های با چگالی زیاد یا HDL را افزایش می‌دهند و در نتیجه به طور غیرمستقیم انتقال کلسترول از دیواره رگ‌ها به کبد را سرعت بخشیده و جلوگیری از تصلب شرایین را منجر می‌شوند. اسیدهای چرب امگا ۳ نیز در سوخت وساز و سلامت سلول‌های قلب و مغز دخیل هستند و کمبود آن در جیره غذایی ممکن است خستگی، افسردگی، بی‌خوابی و استرس را به همراه داشته باشد. نسبت پروتئین به انرژی گوشت شترمرغ نیز در مقایسه با دیگر گوشت‌ها بالاتر است. باتوجه به این مطالب، گوشت شترمرغ دارای مواد مغذی در سطح ایده‌آلی است که ناشی از تعادل و توازن ترکیبات غذایی در آن است.
گوشت شتر مرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود
از ارزش غذایی بسیار بالائی برخورداراست .بطوریکه می توان گفت یکی از کم چربی ترین و سالمترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است .
میزان چربی آن کمتر از ۲/۱ درصد بوده که یکی از خواص مهم و قابل توجه در بازار مصرف کنونی به شمار می رود . در حالیکه گوشت مرغ ۶/۲درصد وگوشت گاو تا ۱۲ درصد چربی دارد . به همین دلیل گوشت شترمرغ برای کسانی که دچار اضافه وزن بوده و از رژیم های لاغری پیروی می کنند جایگزین بسیار مناسبی خواهد بود .

نکته جالب دیگر در مورد گوشت شترمرغ این است که کلسترول آن حتی از گوشت مرغ هم پایین تر است . همچنین اسیدهای چرب غیر اشباع موجود دریافت های شترمرغ ۳۰درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می دهد که یکی از مزیت های گوشت شترمرغ محسوب می شود .
این مزایا به همراه میزان بالای اسیدچرب امگا-۳ درگوشت شترمرغ باعث شده که این گوشت انتخاب بسیارخوبی برای بیماران قلبی– عروقی و سالمندان بوده تا با اطمینان بیشتری بتوانند نیازهای پروتئینی خود را برطرف سازد.از طرف دیگر میزان کم سدیم درگوشت شترمرغ،استفاده از آن را برای افرادی که دچار پرفشاری خون هستند ممکن می سازد . گوشت شترمرغ از نظر پروتئین و آهن نیز از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است و لذا برای افرادکم خون و زنان باردارانتخاب مناسبی خواهد بود .
به علاوه گوشت شتر مرغ میزان بالایی از عناصری مانند روی و منیزیمرانیز داراست . این گوشت نیاز بدن به ویتامین pp (نیاسین ) را تأمین کرده و نسبت به سایر گوشت ها مقادیر بیشتری ویتامین های A،C،B1 B2دارد . علاوه بر موارد بالا گوشت شتر مرغ به میزان بسیار چشمگیری ترد بوده و از قابلیت هضم استثنائی برخوردار است .بطوریکه ۹۰درصد آن قابل هضم بوده و از این حیث پس از ماهی در رتبه دوم قرار دارد . در صورتیکه گوشت های جوجه و گاو۸۷ درصد قابلیت هضم دارند.

( زمزار )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.