خیار

خیار و خواص بی نظیر آن

( خواص خوراکیها )

خیار و خواص بی نظیر آن

خیار دارای سلولز بسیار زیادی است و روی این اصل آب خیار، ملین خوبی می‌باشد تا بتواند سلولز را دفع کند. آب خیار برای رفع و درمان یرقان بسیار مفید است. علاوه بر این می‌توان از جوشانده پوست خیار هم برای درمان یرقان استفاده نمود.

پوست خیار دارای ویتامین C می‌باشد. خیاری که از صبح تا عصر روی بوته، زیر آفتاب بوده است و چنانچه قبل از غروب خورشید آن را چیده و همان‌جا صرف شود دارای ویتامین C بوده و برای نرمی استخوان و معالجه سل بسیار مفید است. خیار حاوى آب ، پروتئین ، چربى، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، قند، گوگرد، کلر و ویتامین A ، B1 ، B2، P، C، B6و E است.
این میوه به علت داشتن املاح معدنى زیاد در رژیم هاى لاغرى توصیه مى شود و باعث تخلیه سموم از بدن مى شود.

هرچه از خیارهاى کوچک‌تر و با پوست استفاده کنید هضم آن آسانتر و خواص بیشترى را داراست و باعث مى شود که دچار نفخ معده نشوید.

خیار به علت داشتن سیلیکون و گوگرد باعث رشد موى بیشتر مى شود.
آب این میوه پوست را شفاف و با طراوت مى کند. براى تسکین خارش پوست گوشت خیار را بکوبید و روى پوست بگذارید.اگر پوستتان دچار جوش هاى قرمز رنگى است حلقه هاى خیار را در شیر قرار داده و سپس روى پوست بگذارید خیار به علت داشتن گوگرد معده را ضد عفونى مى کند و باعث قدرت ارتجاعى عضلات مى شود پتاسیم فراوان موجود در خیار باعث تنظیم فشار خون مى شود. خوردن خیار براى رفع تشنگى و پاک کردن کبد و زیاد شدن ادرار و از بین رفتن سنگ مثانه و کلیه مفید است با آب خیار زردى و یرفان را معالجه کنید. خیار به علت اینکه باعث دفع اسید اوریک مى شود باعث درمان رماتیسم مى شود و تب را از بدن دور مى کند.
بوئیدن خیار شما را از هیجان، غضب و عصبانیت ، لرزش اندام و سردرد دور مى کند. با تمام این خواص در خوردن خیار زیاده روى نکنید چون دیر هضم است. افرادى که معده و روده حساس دارند در خوردن آن احتیاط کنند.
انواع خیار به صورت خام و پخته مصرف می شود. خیار شامل ۹۰ درصد آب، حدود ۳ درصد مواد قندی، کمتر از یک درصد پروتئین و مقداری بسیار ناچیز چربی می باشد. خیار سرد و مدّر است و ماده ای بسیار پر ارزش برای ساختن سالاد است.

خیار

بنابر احادیثی که در صحیح بخاری و صحیح مسلم آمده از عبدالله بن جعفر نقل شده که گفت من خود دیدم که حضرت محمد صلی الله علیه و آله خرمای تازه و خیار را با هم می خورد.

خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند .

چند خاصیت خیار

۱)خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان می کند .
۲)خیار ادرار آور است .
۴)خیار خون را تصفیه می کند.
۵)سوپ خیار حبس البول را از بین می برد .
۶)عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع می کند بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می شود .
۷)خیار عطش را تسکین می دهد .
۸)خیار ملین است .
۹)خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند.
۱۰)اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید .

خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد .
در صد گرم خیار مواد زیر موجود است :
انرژی                         ۸ کالری
آب                           ۹۵ گرم
پروتئین                    ۰/۶ گرم
مواد چربی               ۰/۱ گرم
مواد نشاسته ای      ۲/۵ گرم
فسفر                      ۳۰ میلی گرم
آهن                       ۰/۲ میلی گرم
کلسیم                    ۲۵ میلی گرم
پتاسیم                  ۱۶۰ میلی گرم
ویتامین آ                 ۲۵۰ واحد
سدیم                       ۶ میلی گرم
ویتامین ب          ۱ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ث                 ۷ میلی گرم
یک خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود سپس آنرا صاف کنید و بگذارید سرد شود بعد ۵۰ گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب مخلوط کنید و بهم بزنید و با پارچه صاف کنید و به محلول صاف شده ۲۵۰ گرم الکل سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید و کاملا هم بزنید هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند .
اشخاصی که ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد .
خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند . کسانیکه نمی توانند خیار را خوب هضم کنند باید آنرا با نمک بخورند .

( زمزار )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.