پسته

پسته، تنظیم‌کننده فشار خون

(خواص خوراکیها)

پسته، تنظیم‌کننده فشار خون

 پسته یکی از آجیل‌های باارزشی است که از مرغوب‌ترین انواع آن در فلات ایران کشت می‌شود و دارای خواص تغذیه‌ای بسیاری است که باعث شده است از دیرباز لذت بردن از طعم منحصر به فرد آن با بهره‌مندی از خواص درمانی و پیشگیری‌کنندگی از برخی بیماری‌ها همراه باشد. مصرف پسته برای کودکان در حال رشد بسیار ارزشمند است. این آجیل حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدآمینه «آرژینین» است که در ترشح هورمون رشد موثر است و علاوه بر آن، در غده پانکراس نیز آزاد شدن هورمون انسولین را به همراه دارد. به همین جهت این آجیل برای بهبود رشد کودکان و رفع کم‌خونی از دیرباز مرسوم بوده است.

پسته و فشار خون

گفتنی است، اسیدآمینه موجود در پسته باعث منبسط شدن عروق خونی می‌شود و علاوه بر ایجاد شرایطی که خون‌رسانی به بافت‌های مختلف بدن را افزایش می‌دهد، در تنظیم فشار خون نیز نقش دارد و با پیشگیری از سخت شدن دیواره عروق خونی، ماده‌ای مناسب برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و پرفشاری خون است.

در ۱۰۰ گرم پسته ۵/۲ گرم آب، ۲۰ گرم پروتئین، ۵۴ گرم چربی، ۱۵ گرم مواد نشاسته‌ای، ۱۳۰ میلی‌گرم کلسیم، ۵۰۰‌ میلی‌گرم فسفر، ۷/۵ میلی‌گرم آهن، ۹۵۰‌میلی‌گرم پتاسیم، ۲۳۰ واحد ویتامین آ ، ۰/۷‌میلی‌گرم ویتامین ۱ B و ۱/۵ میلی‌گرم ویتامین ۳ B وجود دارد.

پسته و روزه‌داری

«این مغز خوراکی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۶، امگا ۹ و امگا ۳، تاثیرات خوبی بر عملکرد سیستم ایمنی، سیستم عصبی و کاهش سطح التهاب در بدن دارد؛ ولی در‌عین‌حال از انرژی بالایی نیز برخوردار است، پس افرادی که تحت درمان با رژیم غذایی لاغری هستند، می‌توانند با خوردن ۱۰۷ دانه پسته، ۳۰ دقیقه قبل از غذا خوردن به میزان چشمگیری از اشتها و ولع خوردن غذای خود بکاهند.» همین ویژگی پسته برای افراد روزه‌دار نیز می‌تواند مناسب باشد. خوردن همین مقدار پسته در هنگام سحری، می‌تواند تا حدودی از احساس گرسنگی طی روزه‌داری بکاهد. علاوه بر این، به علت محتوای تغذیه‌ای مناسبی که این آجیل دارد، مصرف آن در حد اعتدال به همراه یک رژیم غذایی مناسب و متنوع در روزه‌داران می‌تواند از بروز کمبودهای تغذیه‌ای در آنها جلوگیری کند.

بهتر است از پسته خام به جای پسته بوداده استفاده کرد؛ زیرا به این ترتیب هم نمک کمتری به بدن می‌رسد و هم تشخیص تازه یا کهنه بودن پسته راحت‌تر است. همچنین این مغز خوراکی به دلیل این که می‌تواند حاوی آلودگی‌های «آفلاتوکسینی» باشد، در صورت عدم دقت لازم در انتخاب می‌تواند آسیب‌های جدی به سلامت مصرف‌کننده وارد کند. پس در صورت مشاهده کپک در سطح پسته و حفره‌ها و سوراخ‌هایی در سطح آن باید از مصرف خودداری کرد.

( زمزار )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.