نعناع

۹ دلیل برای اینکه در خانه نعناع بکارید

(خواص خوراکیها)

 ٩ دلیل برای اینکه در خانه نعناع بکارید

نعناع، رایحه ی فوق العاده ای دارد، طعمش عالی است و خواص شگفت انگیزی دارد؛ از دفع حشرات مزاحم گرفته تا کمک به گوارش و رفع خستگی و تسکین سردرد. علائم آسم را کاهش می دهد، ضدسرطان است و به سلامت پوستتان کمک می کند. با ما همراه باشید …

خواص ۹ گانه نعناع

۱) کمک به گوارش

نعناع برای کمک به هضم غذا بسیار عالی است. برگ نعناع سرشار از آنتی اکسیدان و فیتونوترینت (فیتونوترینت ها مواد مغذی گیاهی هستند و ترکیبات فعالی هستند که می توانند بدن ما را در برابر بیماری های قلبی و سرطان ها مقاوم سازند) است که برای معده و گوارش بسیار مفید می باشد. رایحه ی نعناع به تنهایی به ترشح غدد بزاقی که تولید کننده ی آنزیم های گوارشی ضروری هستند کمک می نماید، عضلات معده را ریلکس کرده و در نتیجه احتمال اسپاسم و بدهضمی را کاهش می دهد.

۲) تسکین سردرد

بوی خوش و فرح بخش نعناع علاج فوری و مؤثر برای حالت تهوع و سردرد است. نعناع ماده ای طبیعی و آرام بخش است که می توانید با مالیدن روغن آن روی پیشانی و بینی تان به راحتی سردرد را تسکین دهید.

۳) ضداحتقان

رایحه ی قوی نعناع می تواند بینی، گلو و ریه های تان را هم، زمانی که احساس احتقان و تنگی نفس دارید تمیز کند. اگر زیاد سرفه می کنید، بوی آرام بخش نعناع برای پاکسازی گلو، بینی و سایر راه های تنفسی فوق العاده است. نعناع همچنین دارای ویژگی های آنتی باکتریال و ضدالتهابی می باشد که می تواند به کاهش التهاب در مجرای تنفسی کمک کند. نوشیدن چای نعناع، خلط آوری بسیار مفید است.

از آنجایی که نعناع به پاکسازی مجرای تنفسی کمک می کند، مصرف مداوم آن توسط کسی که از آسم رنج می برد خوب است. نعناع همچنین حاوی اسید رزمارینیک است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، لوکوترین های مسبب آلرژی را مهار می کند

۴) برطرف کردن احساس خستگی

استشمام بوی نعناع تمام آن چیزی است که برای تازه کردن عملکرد مغزتان به آن نیاز دارید، زیرا محرکی طبیعی است. بو کشیدن رایحه نعناع به شما کمک می کند کمتر احساس استرس و افسردگی داشته باشید چون بدنتان را ریلکس کرده و ذهنتان را آرام می کند. بوی خوش نعناع باعث می شود کمی سروتونین در مغزتان رها شود، بنابراین این بار اگر نیاز به تقویت روحیه و افزایش کارایی مغزتان داشتید، با چند برگ تازه نعناع بخور دهید.

۵) مراقبت از پوست

نعناع نه فقط مصرف طبی دارد بلکه برای پاکسازی جوش ها، تسکین خارش پوست و تاراندن حشرات هم خوب است. می توانید از نعناع برای درمان جای گزش حشراتی چون پشه، زنبورسرخ و زنبورعسل استفاده کنید. رایحه ی تند آن به دور کردن حشرات از شما هم کمک می کند. برگ های نعناع سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که به پوستتان درخششی طبیعی می دهد. خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی موجود در برگ نعناع در برطرف کردن آکنه هم مؤثر است.

۶) کاهش وزن

با افزودن نعناع به رژیم غذایی تان به بدنتان کمک می کنید تا زودتر وزن کم کند، زیرا همان طور که می دانید نعناع به عنوان یک محرک برای آنزیم های گوارشی عمل می نماید. این آنزیم ها، مواد مغذی را جذب می کنند، اما چربی را هم برای تبدیل به انرژی مورد نیاز بدن مصرف می نمایند و اجازه نمی دهند چربی ذخیره شود. در واقع نعنا یک گیاه چربی سوز است.

۷) کاهش علائم آسم

از آنجایی که نعناع به پاکسازی مجرای تنفسی کمک می کند، مصرف مداوم آن توسط کسی که از آسم رنج می برد خوب است. نعناع همچنین حاوی اسید رزمارینیک است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، لوکوترین های مسبب آلرژی را مهار می کند.

۸) مراقبت دهانی

نعناع به دلیل داشتن ویژگی های قوی ضدمیکروبی و ضدالتهابی، برای سلامت دهانتان بسیار عالی است زیرا می تواند مانع رشد باکتری های مضر در درون دهان شود. همچنین نفستان را هم تازه و خوشبو می کند! فقط کافی است یک برگ تازه نعناع را روی دندان ها و لثه های تان بکشید یا چند برگ آن را به مدت چند دقیقه بجوید.

۹) پیشگیری از سرطان

پژوهش ها نشان می دهد نعناع می تواند از انواع خاصی از سرطان ها پیشگیری کند چون خواص فیتوشیمیایی موجود در برگ های نعناع مانع تأمین خون جهت تشکیل تومور می شود.

 نعناع

شیوه پرورش نعناع

نعناع یک از گیاهانی است که به راحتی رشد می کند، ریشه آن هم به سرعت پیشروی می کند و ساقه رونده دارد. نعناع گیاهی نسبتاً مهاجم است، آن را در ظرفی دور از سایر گیاهان نگهداری کنید تا اهلی شود. برای کاشت نعناع به ظرف یا گلدانی نیاز دارید که آب را حفظ کند، گیاه نعناع و خاک را در این ظرف بریزید، می توانید شاخه ای از نعناعی که دارید را بریده و در خاک قرار دهید یا بذر آن را تهیه کرده و بکارید. هر دو راه خوب است، اما پرورش نعناع از بذر آن خیلی سخت است.
گلدان را در جایی بگذارید که نور کافی داشته باشد، اگر در آشپزخانه باشد خیلی بهتر است چون می توانید هنگام آشپزی به راحتی به آن دسترسی داشته باشید. خاک گلدان را باید مرطوب نگه دارید، بنابراین مکرراً به آن آب دهید تا از خشک شدن و گرما محافظت شود. برای اصلاح و شاخه زنی نعناع، از بالای گیاه این کار را انجام دهید تا برگ های بیشتری از آن برویند. با این کار برگ های بیشتری از گیاهتان حاصل خواهید کرد. جوانه های نعناعتان را اصلاح و پیرایش کنید تا گیاهتان تحت کنترل شما باشد.
هنگام چیدن هم هرگز بیشتر از یک سوم برگ ها را نچینید تا تمام نشود. برای خشک کردن نعناع هم می توانید از ساقه آویزانشان کنید و هم روی سینی پهنشان کنید. هر وقت ساقه ها و برگ ها خشک شدند آن ها را در ظرفی دربسته نگهداری نمایید.

( زمزار )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.