لوبیای سیاه

فواید لوبیای سیاه در ۹ مورد

( خواص خوراکیها )

فواید لوبیای سیاه در ۹ مورد

لوبیای سیاه منبع غنی پروتئین گیاهی است

لوبیای سیاه مانند سایر لوبیاها، برای افرادی که گیاهخوار هستند بسیار خوب است. این رژیم های غذایی بر اساس گیاهان بوده و معمولا پروتئین کافی برای بهترین عملکرد بدن را ندارند. اما اگر همراه با غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای و لوبیای سیاه باشند، پروتئین کافی که اسیدهای آمینه موردنیاز بدنتان برای حفظ عضلات را تأمین می کنند در اختیارتان می گذارند. حفظ توده عضلانی، بخشی از سلامت عمومی است.

لوبیای سیاه برای داشتن عضلات و مفاصل و استخوان های سالم مفید است

پروتئین موجود در لوبیای سیاه و سایر بنشن ها، برای ساختن توده عضلانی عالی بوده و به شما کمک می کند بدون چربی اشباع و کالری اضافی گوشت، عضله بسازید. لوبیای سیاه برای استخوان هم مفید است زیرا کلسیم بالایی دارد: با افزایش سن، داشتن تغذیه سرشار از کلسیم می تواند از بیماری هایی چون پوکی استخوان پیشگیری نماید. لوبیای سیاه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳، می تواند به کاهش التهاب در سراسر بدن کمک کرده و برای بیماری هایی که سبب درد مفاصل و ناتوانی در حرکت می شوند، مانند آرتریت، مفید است.

لوبیای سیاه می تواند گوارشتان را بهتر کند

سوزش سردل، ناراحتی معده و یبوست مشکلات متداول و شایع در کشورهایی هستند که بیشتر افراد از غذاهای فرآوری شده که معمولاً فیبر پایینی دارند مصرف می کنند. انواع لوبیا، منابع غنی فیبر محسوب می شوند. فیبر یکی از بهترین چیزها در سیستم گوارش است: بسیاری از سموم یا سایر مواد مضر را از بدن دفع کرده و به بدنتان کمک می کند غذا را در فرایند گوارش راحت تر حرکت دهد، در نتیجه احتمال یبوست بسیار کمتر می شود.
معروف است که بنشن و انواع لوبیا باعث نفخ می شوند. اما اگر آن ها را در طول شب به خوبی بخیسانید و سپس آب آن را دور ریخته و در آب تازه بپزید، تا حدود زیادی می توانید احتمال نفخ را کاهش دهید.

لوبیای سیاه ریسک سرطان را کاهش می دهد

سرطان، علت مرگ و میرهای زیادی در سراسر دنیاست. اما با انتخاب های درست تغذیه ای می توان احتمال بروز این بیماری را کاهش داد. لوبیاها، بخش بزرگی از تغذیه ضدسرطان را تشکیل می دهند؛ زیرا حاوی ۸ نوع گوناگون از فلاوونیدها می باشند. فلاوونیدها ترکیبات گیاهی هستند که مطالعات نشان داده تشکیل رادیکال های آزاد را که باعث تغییرات سلولی شده و ریسک سرطان را بالا می برند، کاهش می دهد. همچینن چون لوبیاها فیبر بالایی دارند، می توانند از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری کنند.

لوبیای سیاه، دوست قلب است

فیبر محلول موجود در لوبیای سیاه که سبب کاهش کلسترول می شود برای قلب مفید است. کلسترول کمتر در عروق یعنی ریسک کمتر حمله قلبی. تحقیقات نیز نشان داده که امگا ۳ موجود در انواع لوبیا باعث افزایش کلسترول خوب یا همان HDL شده و حتی می تواند فشارخون را کمی پایین بیاورد. همه  ی این ها برای سلامت قلب و عروق فوق العاده اند.

لوبیای سیاه برای زنان باردار مفید است

لوبیای سیاه به دلایل زیادی برای زنان باردار مفید است و یک غذای بسیار خوب محسوب می شود. لوبیای سیاه سرشار از اسیدفولیک بوده که زن باردار در دوران رشد جنینش بسیار به آن نیاز دارد. دریافت مقدار کافی از این ماده مغذی مهم، بهترین راه پیشگیری از بروز نقص در کانال عصبی (NTD) مانند اسپینا بیفیدا است که می تواند پیامدهای جدی برای جنین به همراه داشته باشد و به دلیل این که لوبیا فیبر بالایی دارد، می تواند به کاهش مشکل یبوست که اغلب زنان باردار به خاطر تغییرات فیزیکی و هورمونی با آن مواجهند کمک نماید.

لوبیا کمبودهای تغذیه ای را جبران می کند

اگر شما هم مثل خیلی از افراد دیگر سرتان شلوغ است و به سختی می توانید به غذاهای فرآوری شده و فست فودها ” نه ” بگویید، درست است که در وقت صرفه جویی می کنید اما به احتمال زیاد کمبودهایی در بسیاری از مواد مغذی دارید. این کمبودها نه تنها شامل فیبر و پروتئین است بلکه شامل مواد معدنی چون منگنز و کلسیم، ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانین (یکی از آنتی اکسیدان هایی که سبب شگفت انگیز بودن تمشک آبی می شود)، و اسیدهای چرب امگا ۳ هم می شود.

لوبیای سیاه به دیابتی ها در کنترل قند خونشان کمک می کند

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان مبتلا به دیابت هستید، می دانید که کنترل قندخون می تواند تا چه حد سخت باشد. تغذیه همراه با داروهای مناسب می تواند تفاوت های زیادی ایجاد کند و سازمان هایی چون انجمن دیابت آمریکا، توصیه های موکدی بر مصرف انواع لوبیا دارند. زیرا فیبرشان زیاد است و گوارششان زمان زیادی می برد. این گوارش آهسته تر، باعث می شود گلوکز به یکباره وارد جریان خون نشود و از افزایش قند خون پیشگیری می شود.

لوبیای سیاه دوست مغزتان هم هست

لوبیای سیاه برای سلامت مغز و سیستم عصبی بسیار خوب است. زیرا منبع بزرگی از یک ماده معدنی می باشد که به آن مولیبدنیوم می گویند. به سختی می توان از طریق تغذیه این ماده معدنی را به میزان کافی دریافت کرد. اما ماده مغذی ای است که برای سلامت سیستم عصبی بسیار اهمیت داشته و مطالعات نیز نشان می دهند می تواند ریسک بیماری های نورولوژیکی مانند پارکینسون و آلزایمر را کاهش دهد.

( تبیان )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.