میوه های پاییزی

خواصی چند از میوه های پاییزی

(خواص خوراکیها)

خواصی چند از میوه های پاییزی

از فایده های بی نظیر مصرف میوه های پاییزی چه میزان اطلاع دارید می خواهیم به دانستنی هایتان در مورد انواه میوه ها بیافزاییم؛ در ادامه به بررسی فایده های این میوه های پاییزی اشاره خواهیم کرد .

پسته تازه:

مصرف پسته در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد.
مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می‌کند.
مغز و ذهن را تقویت می‌کند.
برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می‌شود.
پسته معده را تقویت می‌کند.
برای تسکین سرفه مصرف پسته مفید است.
پسته اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می‌کند.
جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.

ـ پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.

 ازگیل:

ازگیل سرشار از ویتامین های «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریک است.
ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات کربن است که مولد انرژی است .
ازگیل دارای ماده ای به نام تانن است که بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ است.
ازگیل در تقویت خون بدن مؤثراست.
ویتامین «ب» ازگیل، اعصاب را تقویت می کند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.
ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف می کنند و از آن شربت و کنسرو ازگیل تهیه می کنند.
مصرف ازگیل خام یا کنسرو ازگیل در معالجه اسهال ساده اثر قطعی دارد.
خوردن ازگیل خام و خصوصاً نارس آن که تانن بیشتری دارد در معالجه خونریزی های داخلی مانند: بواسیر، خونریزی رحمی و غیره اثر شفا بخش دارد.
ازگیل در معالجه ورم روده به کار می رود، به این منظور باید ۲۳۰ گرم ازگیل رسیده را پس از جدا کردن پوست و دانه، در کمی شیر حل نموده و مصرف نمود.
در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.
ازگیل قبض کننده روده ها است. ازگیل کار روده ها را تنظیم می کند.
ازگیل ادرار آوراست.
ازگیل دارای اسید مالیک، تانن، اسید سیتریک و اسید تاتاریک است و از نظر غذایی شبیه «به»است.
ازگیل میوه ای بسیار مقوی است زیرا قدرت اُسمزی خون را بالا می برد.
ازگیل عوامل معدی را مرتب می کند و برای اسهال بسیار مفید است.
میوه تازه و رسیده ازگیل یا کنسرو آن برای درمان اختلاق قاعدگی خانم ها کاملاً مفید است.
جوشانیده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان می کند.
جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا،‌پوست های ظریف را تقویت میکند و برفک را معالجه می نماید.
غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان و گلو را درمان می کند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه می نماید.

 

زالزالک:

زالزالک ( کویج ) ؛ داراى مواد معدنى گوناگون، ویتامین ها، مقدار زیادى تانن و کلسیم ، ترشى آلى ، پکتین ، مازو ، اسید تارتریک ، اسید مالیک ، روغن چرب، قندهاى گلوکز، فروکتوز است.
بسیار قابض و در درمان اسهال خونی مؤثر است.
براى تقویت قلب و معده بسیار توصیه شده است.
برای معالجه بیماران مبتلا به فعالیت نامنظم قلب کاربرد دارد.
در مواقع کم خونى و سل اثر خوبی دارد.
برای روماتیسمى ها و مبتلایان به ورم روده مفید است.
اشتها را زیاد مى کند.
جهت درمان قطره قطره آمدن ادرار توصیه شده است.
شربت زالزالک همراه با شکر سرخ ، براى رفع سردرد شدید مفید است.
گل زالزالک ، ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم مى کند. داروى مفید و خاصى بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن است.

 

گلابی:

گلابی اعصاب را آرام، عملکرد غدد داخلی و فشار خون را تنظیم، خون را تصفیه و کلیه‌ها را تمیز می‌کند.
گلابی برای تنبلی روده‌ها، بیماری‌های گلو، ضعف بدن و کم خونی نیز مفید است.
گلابى اشتهاى شما را براى خوردن غذاهاى چرب کم مى کند.
خوردن گلابی موجب زیبا شدن پوست می شود.
گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند ۱ تا ۲ عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله ۱ لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.
گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.
گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.
پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.
کسانی که مبتلا به  فشار خون  هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .
گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.
ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان  به خصوص در زنان یائسه  جلوگیری می کند.
موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه  و تمرکز حواس مفید است.
گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.
گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است .
گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.
فیبر موجود در گلابی لینین است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون  بسیار مؤثر است.

 

به:

به بخورید، چون باعث افزایش هوش و ذکاوت، تقویت قلب، زیبایی رنگ رخسار، آرامش اعصاب و رفع بیم و اضطراب می‌شود و چشم را جلا می‌دهد.
پیامبر(ص) فرمودند: به زنان باردارتان به دهید چون باعث زیبایی و خوش‌اخلاقی فرزند می‌شود.
به انواع ترش و شیرین و ملس دارد. ترش آن طبع سرد و شیرینش طبع گرم دارد و ملس آن رو به اعتدال می‌رود.
به زرد و رسیده را می‌توان به صورت خام مصرف کرد و بهتر است یک قسمت آن را با سه قسمت سیب رنده شده مخلوط کرد و به صورت پالوده خورد.
به مقوی کبد و معده است و در التیام نفخ، اثرگذار و هضم‌کننده خوبی است.
رحم را تقویت می‌کند و مانع سقط جنین می‌شود و از ویار زنان باردار می‌کاهد.
درمان‌کننده اسهال و استفراغ است.
بوییدن انواع معطر به، باعث تقویت قلب و مغز و روح می شود.
مصرف آن معده را تقویت می‌کند و از صعود بخارهای معده به سمت مغز و ایجاد بدبویی دهان جلوگیری می‌کند.
به ترش مسهل است، استفراغ را بند می‌آورد و چون دارای طبع سرد و خشک است عصاره آن در رفع تشنگی مفید است.
به شیرین نیز طبع گرم و سردی دارد و باعث نشاط و تقویت قوای قلبی و مغزی می شود.

 

پرتقال:

تخریب کلسترول: رژیم های غذایی سرشار از ویتامین C، به حفاظت در برابر بیماری های قلبی کمک می کند. این ویتامین از LDL  در برابر تخریب اکسیداتیو توسط رادیکال های آزاد حفاظت می کند LDL  تخریب شده سبب انسداد شریان ها و ابتلا به بیماری های قلبی می گردد.

سرماخوردگی: دریافت کافی ویتامین C‌ به کاهش شدت علایم سرماخوردگی و طول مدت آن کمک می کند.

سرطان: پرتقال و‌ آب آن سرشار از ماده مغذی گیاهی هسپریتین (hesperitin) هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی، عصاره هیسپریتین سبب مهار رشد سلول های سرطانی سینه و تشکیل تومور شده است. هسپریدین (یکی از انواع هسپریتین) به پیشگیری از بروز سرطان حفره دهانی کمک می کند. پوست پرتقال دارای مواد مغذی گیاهی به نام نوبیلتین و تنجرتین است که سبب متوقف کردن حملات سلول های سرطانی می شود. آب پرتقال سرشار از ماده مغذی گیاهی لیمونوئید است که آن هم دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

افرادی که به طور منظم از مرکبات استفاده می کنند، تا ۶۰ درصد کمتر به سرطان معده مبتلا می شوند. احتمالا ویتامین C در مرکبات سبب مهار تشکیل مواد سرطان زا در معده می شود.

ویتامین C به پیشگیری از گاستریت (نوعی التهاب لایه های پوششی دیواره معده) که خود عاملی برای تشکیل سلول های سرطانی در معده است، کمک می کند.

فیبر مرکبات از نوع نامحلول است، بنابراین به افزایش حجم مدفوع و سرعت بخشیدن به حرکت آن در دستگاه گوارش کمک می کند. به این ترتیب یکی از روش های پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ، مصرف منظم و فراوان انواع مرکبات است.

بسته نشدن لوله عصبی در جنین: پرتقال دارای فولات است که به همراه قرص های اسید فولیک به پیشگیری از بروز اسپینا بیفیدا (بسته نشدن لوله عصبی) در جنین کمک می کند. لذا به مادران باردار مصرف منابع اسیدفولیک از جمله پرتقال توصیه می شود.

آب مروارید: عدسی های چشم انسان به طور طبیعی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C  می باشد. افرادی که کمتر از ۱۲۵ میلی گرم ویتامین Cدر روز مصرف می کنند، ۴ برابر بیشتر با خطر ابتلا به آب مروارید، در مقایسه با افرادی که بیش از ۵۰۰ میلی گرم در روز مصرف دارند، مواجه می باشند. بنابراین مصرف مرکبات به حفاظت از عدسی ها در برابر آب مروارید کمک می کند.

کم خونی: ویتامین C به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی کمک می کند. خصوصاً در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین C از قبیل مرکبات، برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی می شود، ضروری است.

پرتقال به طور خاص به دلیل دارا بودن فولات برای پیشگیری از کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک مفید می باشد.

 

انار:
زیبایی ولطافت پوست
تصفیه خون
کاهش سردرد
کاهش ترک پوستی ناشی ازچاقی
افزایش سلامت دهان ودندان
ضدسکته وسرطان
اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن انار کمی زنجبیل با نبات بخورند.
کسانی که زخم معده دارند انار ترش رااز سبد میوه خود حذف کنند.
رب انار یبوست می آورد پس این میوه برای بیمارانی که مشکلی در مقعد دارند توصیه نمی شود.
در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن کرچک خودداری شود. زیرا ممکن است ایجاد مسمومیت نماید.
یکی از خواص انار رقیق کردن خون و در اصطلاح طب سنتی لطیف کردن خون است، یعنی نفوذ خون به عروق ریز بدن را بیشتر کرده و باعث می شود غذا رسانی به اعضای دوردست بدن زیاد شود.
انار شیرین طبیعت سرد، معتدل و کمی تر دارد.
انار ترش نیروی جنسی را کاهش می دهد.
امام صادق (ع) می فرمایند: بخورید انار را با پرده های وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
حضرت علی (ع) می فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زود تر به سخن آیند.

 

خرمالو:

خرمالو مانند همه‌ی میوه‌ها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشم‌ها مفید است.
بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلول‌های پوست را بیشتر می‌کند؛ برای همین پوستتان هم خوش آب و رنگ می‌شود.
این میوه دقیقاً مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی حالی می کنند.
خرمالو به اندازه ی انگور انرژی زا است. البته اگر دغدغه ی تناسب اندام دارید و نمی خواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن می رساند. قندهای اصلی این میوه فروکتوز و گلوکز هستند.
اگر در فصل سرما لثه هایتان خونریزی می کند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد. باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه ها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است.
این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می کند به علاوه  پکتین موجود در خرمالو  نقش بسزایی در کاھش کلسترول خون دارد.
میوه خرمالو  با داشتن ویتامینھای A و C، کلسیم، پتاسیم و منیزیم  میتواند  به ھضم ھرچه بھتر غذا، تقویت بینایی و بھبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند. شاید بد نباشد بدانید که خرمالو تقویتکننده معده است، اسھال را برطرف میکند. باعث نرمی سینه میشود، کمخونی را رفع میکند و اشتھاآور خوبی ھم ھست.
طبع خرمالو گرم و تر است و دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع می کند.
خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی خون می شود.
خرمالو آرام کننده سکسکه است و به طور چشمگیری بندآورنده خون ریزی است.
به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.

 

نارنگی:

نارنگی دارای ویتامین های A ، B۱ ، B۲ ،C پروتئین ، چربی ، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم می باشد.
این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند.
به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، نارنگی یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است.
سرد و تر ، مفرح قلب ،رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و کبد است .
نارنگی مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید است .
اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند دانه نارنگی بخورید.

( زمزار )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.