( خواص خوراکیها )
دیر زمانی است در اکثر نقاط دنیا از خواص چای ترخون استفاده میشود.
این گیاه دارای خواص متعددی از جمله درمان مارگزیدگی، دندان درد و برخی عفونتهای انگلی است.
ترخون گیاهی معطر است که در دستورات آشپزی نیز کاربردهای فراوانی دارد.
ارتفاع این گیاه معطر، به 60 سانتیمتر میرسد که دارای برگهای باریک و بلندی است.
گلهای کوچک این گیاه بسته به نوع منطقه از زرد تا سیاه نوسان رنگ دارد.
طرز تهیه چای ترخون:
یک فنجان آب جوش تهیه کرده، سپس یک قاشق غذاخوری از ساقه و برگ خشک شده ترخون را درون آن ریخته و 10 دقیقه صبر کنید تا خوب دم بکشد، سپس آن را گرم بنوشید.
نوشیدن یک فنجان چای ترخون در روز توصیه میشود.
خواص چای ترخون به شرح زیر میباشد:
• به افزایش صفرا توسط کبد کمک میکند و به این ترتیب فرآیند هضم و سم زدائی بدن راحتتر صورت میگیرد.
• خستگی را از بین میبرد و اعصاب را آرام میکند.
• کرم روده را از بین میبرد.
• مشکلات بیخوابی را برطرف میکند.
• برای درمان درد دندان مفید است.
• بخاطر داشتن خواص آنتی باکتریال، برای ضدعفونی کردن زخمها و بریدگیها به کار میرود.
• اشتها را زیاد میکند.
• افسردگی را از بین میبرد.