کله پاچه

اندر فواید و مضرات کله پاچه

( خوراکیها )

اندر فواید و مضرات کله پاچه

پروتئین موجود در کله‌ پاچه برای رشد و ترمیم بافت‌های بدن بسیار مفید است. کله ‌پاچه یک غذای بسیار چرب و پرانرژی است و از پروتئین بالا و با کیفیتی برخوردار است.

البته کله پاچه سرشار از کلسترول است. کلسترول یکی از چربی‌هایی است که در رگ ‌های خونی رسوب می‌کند و موجب گرفتگی آن می‌شود و می‌تواند در دراز مدت موجب سکته مغزی و قلبی شود.

مقدار کلسترول مغز گاو و گوسفند بسیار زیاد است و مغز گاو حدود ۱۲۰ گرم وزن دارد که حدود ۲ هزار میلی‌گرم کلسترول دارد و حدود ۱۳۰ کیلوکالری انرژی دارد. زبان گاو و گوسفند سرشار از ویتامین‌های گروه B مخصوصاً ویتامین B12 است و ۱۰۰ گرم زبان گوساله حدود ۱۳۰ کیلوکالری انرژی و ۱۰۰ گرم زبان گوسفند حدود ۲۶۰ کیلو کالری انرژی دارد.

کله‌ پاچه غذایی بسیار سنگین است که می‌تواند موجب مشکلات گوارشی شود ؛ بهتر است کله پاچه در وعده صبحانه استفاده شود و مصرف آن در وعده شام می‌تواند، موجب بی‌خوابی و ناراحتی‌های معده شود.

برخی افراد در کله پزی‌ها از کله میش یا بز استفاده می‌کنند که طعم نامطبوعی دارد و نسبت به کله گوسفند ارزان‌تر است. باید برای خرید کله‌پاچه از مکان‌های مجاز استفاده شود و هرگونه بوی غیرطبیعی و نامطبوع و تغییر رنگ می‌تواند نشان از فاسد بودن کله‌ پاچه باشد.

( مرتضی صفوی – متخصص تغذیه )

( زمزار )

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.